EmailTwitterFacebookLinkedInINFORMATIEMANAGER.

KSS
Eindhoven
36 uurWij zijn nieuwsgierig, voor(op)lopers, doen het op onze eigen wijze en werken samen. Wij zijn JONG. Waar ligt jouw talent? Wij zijn JONG geeft je de ruimte om je verder te ontwikkelen. Ook wij zelf staan niet stil. We blijven investeren om een inspirerende werkomgeving te bieden die steeds opnieuw aansluiting vindt bij professionals.


Met ruim 240 locaties en circa 2900 medewerkers is Wij zijn JONG een toonaangevende partner op het gebied van kind ontwikkeling. Met onze divisies Korein Kinderplein, Skar, RIJKT, KluppluZ en KSS hebben we alles in huis om onze ambities waar te maken.


Dit ben jij.

Als informatiemanager ben je verantwoordelijk voor de samenhang en inrichting van de informatievoorziening binnen Wij zijn JONG. Jij bent een echte bruggenbouwer die de informatiebehoefte vanuit de gehele organisatie inventariseert, analyseert en vertaalt naar aanpassingen aan de informatievoorziening en de daarbij in te zetten informatiesystemen. 

Je bent een creatieve teamspeler die nieuwsgierig is en nieuwe ideeën inbrengt. Aan de ene kant zorg jij voor de ondersteuning van de bedrijfsprocessen en de continuïteit hiervan en aan de andere kant help je mee vernieuwing mogelijk te maken.  

Je bent verantwoordelijk voor het formuleren van het informatiebeleid en de informatieplanning op strategisch en tactisch niveau. Daarnaast heb je een sturende en bewakende rol met betrekking tot de realisatie van de informatievoorziening. 

Het is een brede rol, waarvoor we een veelzijdig iemand zoeken die kan adviseren op tactisch en strategisch niveau, die kan regisseren, business analyses kan uitvoeren, soms voor een specifiek domein, soms binnen een project – en tegelijkertijd het informatiemanagement proces helpt te implementeren. Samen met de manager ICT en andere collega’s binnen het team Architectuur en Informatie Management help je een overtuigende strategische visie neer te zetten waarin de beschikbare (ICT-) middelen zo worden ingezet dat zij maximaal bijdragen aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Taken die hierbij horen zijn: 

 • Inventariseren en beoordelen van wensen en business behoeften langs de lijn van bedrijfsdoelstellingen samen met business management en directie; 
 • Dragen van eindverantwoordelijkheid voor het plannen, bewaken en bijsturen van activiteiten die te maken hebben met de tijdige inzet van informatievoorziening op zodanige wijze dat de middelen en capaciteit optimaal worden ingezet 
 • Vertalen van business behoeften naar oplossingen in de informatievoorziening; 
 • Opstellen van informatieplannen per business/applicatiedomein 
 • Opstellen van business cases ter ondersteuning van jouw advies over de best passende oplossingen voor de informatievoorziening;
 • Volgen en signaleren van in- en externe ontwikkelingen op ICT gebied; 
 • Onderhouden van een relatienetwerk met relevante stakeholders binnen de business 
 • Zorgdragen voor een adequate ondersteuning van de business bij de implementatie van nieuwe/gewijzigde informatievoorziening. 
 • Overzicht houden op de status en voortgang van de projecten die zijn gedefinieerd ten behoeve van het verbeteren van de informatievoorziening.  
 • Bewaken van het budget dat per domein is gealloceerd aan de agile doorontwikkeling van het domein. 
 • Overzien van het contact met de leveranciers, het opstellen van de contracten en de SLA’s en bewaakt de uitvoering hiervan. 

Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als informatiemanager en bent in het bezit van een relevant HBO/WO diploma:  informatiemanagement, bestuurlijke informatica en/of IT-architectuur. Je brengt kennis en ervaring mee uit grotere organisaties die je hier ‘op maat’ weet in te zetten. Je hebt ervaring in het managen van veranderingen en vernieuwingen in business en IT. Je bent bekend met best practices zoals BiSL, Lean, Agile. 
Dit krijg jij.


Naast een afwisselende functie in een ontwikkelingsgericht team binnen een organisatie die dagelijks het verschil maakt voor 25.000 kinderen, bieden we: 

 • een contract voor 36 uur (fulltime bij ons, 4x9 is mogelijk, werktijden bespreekbaar); 
 • veel gelegenheid om je te ontwikkelen; 
 • een open, ongedwongen cultuur dat gericht is op samenwerking; 
 • een mooi salaris conform cao Kinderopvang, schaal 12 (min. €3.990,- tot €5.446,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week);
 • ruim 5,5 weken vakantie per jaar bij 36 uur; 
 • bijdrage in de pensioenopbouw?bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn; 
 • tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer of een vergoeding van je OV-abonnement; 
 • korting op je zorgverzekering en sportabonnement. 

Bekijk hier het complete overzicht van onze arbeidsvoorwaarden.
Dit doe jij.


Je wekker gaat. Je hebt er zin in vandaag, er staan verschillende activiteiten op de planning. 


Je stapt op de fiets richting kantoor. Aangekomen op kantoor check je de mailbox, je neemt de prioriteiten van de dag door en je neemt deel aan de dagelijkse stand-up van het BI team. Aansluitend praat je bij met de product owner BI, je spreekt af om volgende maand een sessie rondom datakwaliteit en data governance te agenderen. Deze abstracte onderwerpen leven niet zo in de business, maar aan de hand van een aantal recente praktijkvoorbeelden zie je nu wel de mogelijkheid om het onderwerp bespreekbaar te maken.
Er volgt een afspraak met de Manager IT over de status van inrichting van de informatiemanagement processen en de voortgang van diverse lopende onderzoeken. De business case voor de introductie van een nieuw kindvolgsysteem komt moeizaam rond en je spart samen over het onderwerp. Interessant vraagstuk: gaan we voor een bestaande oplossing kiezen of is het zinvol om hier iets voor te gaan maken op basis van een low code platform? Je besluit een sessie te beleggen met betreffende directeur om de business drijfveren echt scherp te krijgen. Later op de ochtend is het architectuur overleg. De enterprise architectuur nadert de afrondende fase. De solution architecturen voor de verdere automatisering van het inkoopproces en het inrichten van nieuwe HR processen voor doorontwikkeling, waarbij een nieuw systeem voor het digitaal aanbieden van opleidingen nodig is, zijn ook beide gereed. Volgende maand kunnen de leveranciersbeoordelingen plaatsvinden.  Wat later dan gepland ga je lunchen met één van de collega’s van afdeling MarCom. Gezellig, en het geeft je meteen een goed beeld van de issues die deze afdeling in het hier en nu ervaart; het is vrijwel onmogelijk om gerichte regionale campagnes te voeren, de juiste klantinformatie is simpelweg niet beschikbaar. In de toekomst moeten we daar toch echt meer in gaan investeren als we hierin stappen willen zetten.  


’s Middags heb je een sessie met de managers klantadvies van zowel Korein als Skar en de leverancier van de kinderopvang systemen. Korein en Skar zijn twee verschillende divisies maar hun werkwijze is vrijwel hetzelfde, maar vanuit het verleden hebben ze verschillen in het applicatielandschap. In het eerste uur is er een demo van een leverancier en in het tweede uur na het vertrek van de leverancier verken je samen de mogelijkheden voor het verder harmoniseren van werkprocessen in 2021, gebruik makend van de nieuwste mogelijkheden die op de roadmap van de leverancier staan. Er zijn duidelijke aanknopingspunten, dus dit moet meegenomen worden in het jaarplan van volgend jaar. Na de meeting neem je even de tijd om het concept informatieplan voor de kinderopvang divisies bij te werken met de opgedane inzichten en werkt nog wat mail weg. 


Aan het eind van de middag loop je nog even binnen bij de Servicedesk en maakt een praatje. Goed om te horen dat er weinig issues binnen komen sinds vorige week die nieuwe toepassing voor reisdeclaraties live is gegaan waarvan je aan de wieg hebt gestaan. 


Daarna sluit je met een voldaan gevoel af, het was een drukke en waardevolle dag!
Dit is jouw werkplek.

KSS is het shared service center van Wij zijn JONG, waarin alle ondersteunende diensten en processen op gebied van financiën, HR, marketing en communicatie, facilitair en IT zijn ondergebracht. Bij KSS werken ongeveer 140 mensen. 

De afdeling IT is onderdeel van KSS en verzorgt met ruim 30 mensen voor heel Wij zijn JONG alle informatiediensten, van strategisch tot operationeel niveau. De afdeling bestaat uit 3 teams: team Architectuur en Informatiemanagement, team Business Applicaties en team Generieke Diensten. De laatste 2 houden zich bezig met de levering en doorontwikkeling van de IT diensten. Het team Architectuur en Informatiemanagement houdt zich bezig met het vertalen van de business strategie naar architectuur, het organiseren van de informatievoorziening, het maken van informatieplannen en het uitvoeren van business analyses en regisseren van projecten. 

De IT organisatie is volop in ontwikkeling: de genoemde indeling in teams die verantwoordelijk zijn voor diensten is nieuw, we introduceren nieuwe werkwijzen gebaseerd op lean en agile, we werken onder architectuur. Met inrichting van geformaliseerd informatiemanagement – met BiSL als fundament - zijn we begonnen in 2020. 

We zoeken binnen het team Architectuur en Informatiemanagement een informatiemanager met een stevig profiel, die gaat helpen om informatiemanagement binnen Wij zijn JONG tot een succes te maken.  

Procedure.

De gesprekken worden zolang de Corona maatregelen nog van kracht zijn via digitale kanalen gehouden. Met betrekking tot de startdatum zal er, in overleg, rekening worden gehouden met de ontwikkelingen rondom het Corona virus. 

Contact.

Ben je enthousiast geworden, maar heb je eerst nog een vraag? Dan kan je voor inhoudelijke vragen contact opnemen met Rogier van Valen (Manager ICT) via 06-43379722 of r.vanvalen@kss.nl. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Marloes Hopman (Recruiter) via 06-25679095. 


Word jij onze nieuwe collega?

 

We ontvangen jouw reactie graag voor 6 juni 2020