EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

 

 

 

 

 

VEELGESTELDE
VRAGEN
.

VEELGESTELDE VRAGEN.

Op deze website vind je veel informatie over werken bij Wij zijn JONG. Heb je toch nog vragen? Bekijk hier het overzicht van de meestgestelde vragen én antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Ons recruitmentteam staat je graag te woord! 

1. Is mijn sollicitatie goed binnengekomen?

Na het verzenden van je sollicitatie zie je een bericht in het scherm verschijnen dat je sollicitatie succesvol is verzonden. Hierna ontvang je per e-mail een ontvangstbevestiging. Als je deze bevestigingen hebt gezien, hebben wij jouw sollicitatie goed ontvangen.

2. Ik heb mijn sollicitatie verstuurd, wat is de volgende stap?

Ons recruitmentteam gaat jouw sollicitatie bekijken en laat je zo snel mogelijk iets weten. De stappen die volgen, vind je terug in onze sollicitatieprocedure.

3. Wat is de status van mijn sollicitatie?

We streven ernaar om jou binnen een week na de sluitingsdatum van de vacature een eerste reactie te geven. Heb je een week na de sluitingsdatum nog niets van ons gehoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wanneer er geen sluitingsdatum in de vacature staat, kun je uiterlijk binnen twee weken een reactie verwachten op jouw sollicitatie. 

4. Kan ik een open sollicitatie versturen?

We hebben altijd een algemene vacature openstaan voor de functie van pedagogisch medewerker. Hebben we geen vacature openstaan die volledig voldoet aan jouw wensen maar wil je wel solliciteren op zo’n functie, reageer dan op deze algemene vacature en we kijken samen welke mogelijkheden er zijn. Het versturen van een open sollicitatie voor andere functies is helaas niet mogelijk. Uiteraard mag je altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

5. Hoe is de werksfeer bij Wij zijn JONG?

Een kind dat lekker in zijn vel zit en met hoge betrokkenheid actief is, is maximaal in ontwikkeling. Dit geldt ook voor de ouder en de begeleidende professional. Daarom hebben wij veel oog voor het welbevinden en de betrokkenheid van onze medewerkers. We doen er alles aan om hen een prettige werkomgeving te bieden. De werksfeer is het beste te beschrijven als informeel, waarbij plezier in het werk en met elkaar centraal staat.   

6. Wat maakt het werken bij Wij zijn JONG uniek?

Wij geven kinderen en jongeren de begeleiding die nodig is om ze te helpen opgroeien tot sociale, bekwame en zelfstandige volwassenen. Dit doen we vanuit verschillende divisies, die hier – direct of indirect – een bijdrage aan leveren vanuit hun eigen expertise. Wij zijn JONG is een groep die de verbinding zoekt met o.a. onderwijs, gemeenten en jeugdhulp. Dagelijks verrijken we met meer dan 2.000 professionals vanuit ruim 200 locaties de ontwikkeling van circa 23.000 kinderen.

7. Wat zijn de arbeidsvoorwaarden bij Wij zijn JONG?

Naast een plezierige werksfeer en gezellige collega’s, vinden we welbevinden en betrokkenheid erg belangrijk binnen Wij zijn JONG. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Kinderopvang en zijn afhankelijk van je functie en de divisie waar je gaat werken. Je krijgt standaard ruim 5,5 weken vakantie bij een contract van 36 uur, een bijdrage in je pensioenopbouw, een tegemoetkoming in je reiskosten woon-werkverkeer bij een reisafstand van minimaal 10 kilometer, een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering, korting op een sportabonnement en voordelig fietsen via het Nationale Fietsplan. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

8. Waar is Wij zijn JONG gevestigd?

Het hoofdkantoor van Wij zijn JONG is gevestigd in Eindhoven. Daarnaast hebben we ruim 200 locaties verspreid over Brabant, Gelderland en Limburg.

9. Ik wil graag stagelopen bij Wij zijn JONG. Kan dit?

Stagiairs en stagiaires zijn bij ons van harte welkom! We hebben verschillende mogelijkheden op zowel mbo- als hbo-niveau.  Lees hier meer over de mogelijkheden.

10. Kan ik bij Wij zijn JONG een opleiding volgen of intern doorgroeien?

Als je bij ons start, leren we je allereerst meer over Wij zijn JONG en de divisie waar jij gaat werken. Afhankelijk van je functie krijg je een uitgebreid inwerkprogramma en hebben we mogelijkheden tot het volgen van vakopleidingen en leiderschapsprogramma’s. Daarnaast stimuleren wij interne doorgroei en ontwikkeling binnen onze divisies, maar ook tussen onze divisies.

11. Waarom is een VOG vereist om bij Wij zijn JONG te mogen werken?

Het bieden van een veilige omgeving voor al onze kinderen staat bij ons op de eerste plaats. Daarom vragen wij van al onze medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), ook als je geen direct contact met kinderen hebt.

12. Waarom is een registratie in het Personenregister Kinderopvang vereist om bij Wij zijn JONG te mogen werken?

De registratie in het Personenregister is wettelijk verplicht en van toepassing voor alle medewerkers die minstens eens per drie maanden minimaal een half uur op een kinderopvanglocatie aanwezig zijn én medewerkers die toegang hebben tot gegevens van kinderen. Wij zij JONG hanteert daarom het beleid dat iedere medewerker zich dient te registreren in het Personenregister.

13. Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van een VOG en/of registratie in het Personenregister Kinderopvang?

Ja, de kosten voor de VOG-aanvraag en de inschrijving in het Personenregister Kinderopvang krijg je van ons vergoed. Wanneer je in dienst komt, kun je hiervoor een declaratie indienen.

14. Voldoet mijn diploma om te mogen werken binnen de kinderopvang?

Om te mogen werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang moet je in het bezit zijn van een kwalificerend diploma. Bekijk hier of jouw diploma voldoet aan de huidige kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker.

15. Ik ben niet gekwalificeerd om te mogen werken binnen de kinderopvang, maar zou toch graag pedagogisch medewerker willen worden. Wat zijn de mogelijkheden?

Het is mogelijk om via Wij zijn JONG een beroepsbegeleidende leerweg (BBL-)opleiding te volgen. Voor meer informatie, neem contact op met onze recruiters.

16. Waar kan ik algemene informatie vinden over het werken binnen de kinderopvang?

Op deze website kun je handige informatie en tools vinden over het werken binnen de kinderopvang. Denk hierbij aan de cao Kinderopvang, maar ook bijvoorbeeld aan informatie over de taal-eis, voorschoolse educatie en werken met 0-jarigen.

17. Kan ik een open sollicitatie versturen?

We hebben altijd een algemene vacature openstaan voor de veelvoorkomende functie van pedagogisch medewerker. Hebben we geen vacature openstaan die volledig voldoet aan jouw wensen maar wil je wel solliciteren op zo’n functie, reageer dan op deze algemene vacature en we kijken samen welke mogelijkheden er zijn. Het versturen van een open sollicitatie voor andere functies is helaas niet mogelijk. Uiteraard mag je altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

 

18. Ik ben opzoek naar een snuffelstage / taalstage / maatschappelijke stage, kan dat en hoe?

Ja dat kan! Neem contact op met één van onze locaties om een afspraak in te plannen. Een overzicht van onze locaties vind je hier:

Korein: Korein | Locaties
Skar: Skar | Locaties
Kwink: Kwink | Locaties
Spelenderwijs: Spelenderwijs Ede 
Spa / Spo: Onze locaties | SPA - SPO, Peutercentra Arnhem en Overbetuwe

19. Ik wil vrijwilligerswerk bij jullie doen, kan dat en hoe?

Ja dat kan! Neem contact op met één van onze locaties om een meeloopdag in te plannen. Een overzicht van onze locaties vind je hier:

Korein: Korein | Locaties
Skar: Skar | Locaties
Kwink: Kwink | Locaties
Spelenderwijs: Spelenderwijs Ede 
Spa / Spo: Onze locaties | SPA - SPO, Peutercentra Arnhem en Overbetuwe

20. Ik heb mijn diploma in het buitenland gehaald, kan ik hiermee bij jullie aan de slag?

Wanneer je je diploma in het buitenland hebt behaald, moet je deze eerst laten herwaarderen. Dit kan via de websites van:

Nuffic: Werken in Nederland met een buitenlands diploma | Nuffic
DUO: Buitenlands diploma in Nederland: Werken in de kinderopvang - DUO
IDW: Diplomawaardering - Internationale diplomawaardering (idw.nl)

21. Ik ben nog niet klaar met mijn hbo-opleiding, kan ik alvast bij jullie werken?

Als je een hbo-opleiding volgt die kwalificeert voor de kinderopvang, kun je op de bso aan de slag als je 50% van het totaal aantal studiepunten hebt. Met 75% kun je op de dagopvang en bso aan het werk.

22. Heb je een vraag hebben die hier niet bij staat?    

Neem dan gerust contact op met een van onze recruiters via telefoonnummer 040-2948277 of per e-mail via recruitment@wijzijnjong.nl.

 

 

Meer weten over werken bij Wij zijn JONG?


Neem dan contact op met onze Recruiters!